Közösségi oldal

SSC  
asdfasdfasdf asdfasdfasdf asdfasdf

GYIK

 

Megpróbáltuk összegyűjteni az iskolánkban tanfolyamaink és vizsgáink iránt érdeklődők leggyakoribb kérdéseit és választ adni rá. Reméljük, ezzel is segíthetünk megismertetni Veled iskolánk működését és az ECDL vizsgát. A kérdések listáját folyamatosan bővítjük.

 

Tanfolyamok

     

ECDL vizsga

A tanfolyamokról
Mikor indul a következő tanfolyam?

Minden témakörből akkor tudunk elindítani egy csoportot, ha 6 érdeklődő befizette a tanfolyami díj első részletét. Ha mégsem tudjuk elindítani a tanfolyamot, akkor a tandíjat visszafizetjük.
 

Hányan vannak egy csoportban?

Minimum 6 tanuló - maximum 16 főt tudunk fogadni egy-egy csoportba, így tudunk mindenkinek számítógépet biztosítani a tanulásához. Támogatott képzések esetében 16 fősek a csoportjaink.



Kötelező-e a tanfolyam végi házi vizsga?
Igen. Minden tanfolyam végén tartunk egy záróvizsgát, mely magába foglalja az egész kurzus anyagát. Ezzel biztosítjuk, hogy minden résztvevő komolyan vegye a képzést. Természetesen a vizsga eredménye rákerül az utolsó napon kiosztásra kerülő Tanfolyamlátogatási igazolásra.

Ki számít törzshallgatónak?

Ha két teljes tanfolyami díjat befizettél, akkor törzsgallgató vagy iskolánkban. Ez 10%-os tanfolyami kedvezményre jogosít fel az azt követő tanfolyamok árából.


Mi történik, ha nem tudok részt venni egy alkalommal? Ki kell ezt is fizetnem?

A hallgató köteles részt venni, lehetőség szerint az összes tanórán. A hiányzások a csoporttársak haladását hátráltathatják, és a befizetésnél nem tudjuk figyelembe venni.
Hiányzás esetén a hallgatónak lehetősége van az órák pótlására egyéni konzultáció keretében, melynek díja: 3000,-Ft/45’. Abban az esetben, ha egy adott csoportból több hallgató vesz részt a konzultáción, úgy ennek díja: 4000,-/45’, mely arányosan megoszlik.

Amennyiben a hallgató, önhibáján kívül, huzamosabb ideig (két héten túl) nem tud részt venni a tanfolyamon (pl.betegség), a le nem tanult órák díjának esetleges más tanfolyamon való felhasználásáról, (vagy harmadik személyre való átruházásáról) kizárólag az iskola igazgatója dönthet. Erre való igényét kérjük, az ügyfélszolgálaton jelezze. 

 
Mi történik, ha megváltozik a munkarendem és más időpontban szeretném folytatni a tanfolyamot?

Lehetőség van egy másik csoportban folytatni a tanfolyamot.
 

Egy tanfolyam (modul) végét követően mikor folytatódik a következő tanfolyam (modul)?

 Automatikusan, amennyiben minimum 6 fő befizeti a tanfolyam következő részletét.


A befizetésről
Mi történik, ha befizettem a tanfolyami díjat egy induló tanfolyamra és mégsem indul el a képzés?

A befizetett összeget visszafizetjük.

Van-e lehetőség részletfizetésre?
Igen.


Milyen időközönként kell fizetni a részleteket?

Az első részletet a tanfolyam megkezdése előtt, a beiratkozáskor fizeted be.  
A képzés első napján mindenkivel megkötjük a Felnőttképzési Szerződést, mely tartalmazza a havi részletek befizetésének összegét és az időpontját is. Ez természetesen függ a tanfolyam hosszától is.

Tartalmazza-e a tanfolyami díj a tankönyv árát?

Nem tartalmazza. Mi nem kötelezünk senkit, hogy az  oktatáshoz tankönyvet vásároljon, jegyzetelhetsz is az órán, de természetesen biztosítunk rá lehetőséget, hogy könyvből tanulj, vagy ha a későbbiek során szeretnél utánanézni valaminek meglegyen. Minden tanulónknak 10 % kedvezményt adunk a könyvek áraiból.

Mi történik a befizetett tanfolyami díjjal, ha nem tudom folytatni a tanfolyamot?

Amennyiben  önhibádon kívül, huzamosabb ideig (két héten túl) nem tudsz részt venni a tanfolyamon (pl.betegség), a le nem hallgatott órák díjának esetleges más tanfolyamon való felhasználásáról, (vagy harmadik személyre való átruházásáról) kizárólag az iskola igazgatója dönthet. Erre való igényét kérjük, az ügyfélszolgálaton jelezze.

Lehet-e bankkártyával/átatutalással fizetni?

Iskolánban nincs lehetőség bankkártyával fizetni. Van lehetőség átutalással fizetni a tanfolyami díjat. Az összegnek a tanfolyam megkezdése előtt be kell érkeznie a bankszámlánkra.

 
     
A vizsga előtt
Kapható-e vizsgafelkészítő anyag az iskolában?

Az ECDL Vizsgapéldatár mindhárom kötete  megvásárolható iskolákban.

Indulnak-e vizsgatréningek?

Igen, szervezünk vizsgatréningeket is, melyet a jelentkezők számától függően indítjuk, de lehetőséget tudunk biztosítani arra is, hogy egy-egy modulra csatlakozz egy futó tanfolyamhoz.
 

Milyen sűrűn vannak vizsgák? 
Hogyan jelentkezhetek a vizsgára?

Minden hónapban tartunk minden modulból ECDL vizsgát. Ha már van vizsgakártyád és hozzánk jártál tanfolyamra, akkor elegendő akár telefonon vagy elektronikus úton jelezned a vizsgán való részvételed és a vizsga előtt is befzetheted a vizsgadíjat. Ha még nincs vizsgakártyád, akkor ki kell váltanod, melyet viszont csak személyesen tudsz megtenni az iskolánk recepcióján.
A honlapunkon megtalálhatóak mindig az aktuális vizsgaidőpontok. Legkésőbb a vizsgát megelőző napig jelentkezhetsz! Vizsgakártyák és a modulvizsgák díjai az ECDL fülön találhatóak.

A vizsgáról
Hol szokott lenni a nyelvvizsga?

A vizsga mindig a Budai u. 9-11. (Trade Center Társasház) III/318-ban van.

Egy napon hány modulból vizsgázhatok?

A modulok között 20 perc szünet van, egy nap akár több témakörből is tudsz vizsgázni, sőt a modulok sorrendjét is Te választhatod meg magadnak. Amiből úgy érzed, hogy elég felkészült vagy abból vizsgázol. Egy napon viszont egy témakörből csak egyszer vizsgázhatsz.


A vizsga után
A vizsga eredményeket mikor tudom meg?

A vizsga napjától számított 3 munkanap után értesülhetsz az eredményről: telefonon, szóban vagy elktronikus levél formájában is  érdeklődhetsz iskolánkban. 
 

Mikor kapok vizsgabizonyítványt?

Amint betelt a vizsgakártyád, meg van mind a 4 vagy 7 modulból a sikeres vizsgád mi felküldjük a kártyádat a Neumann János Számítógép-tudományi Társasághoz, akik Magyarországon felügyelik az ECDL vizsgáztatást és Ők állítják ki, majd postázzák részedre a bizonyítványt. Ennek átfutási ideje kb. másfél hónap. Ha szükséged van egy másolatra a betelt vizsgakártyádról, hogy a munakehelyeden bemutasd, akkor arról kérésedre másolatot tudunk Neked adni.

Hol lehet fellebbezni?

A Neumann János Számítógép-tudományi Társasághoz kell benyújtani a fellebbezést.