magyar angol német

SSC  
Kedves Látogató!

Ezen oldalon azokat a tájékoztató leveleimet láthatod, melyeket a képzési programmal kapcsolatosan küldözgettem ki azoknak akik kitöltötték a honlapunkon található "Regisztrációs űrlapot"!
Kedves Jelentkező!
 
A Projektirodától kapott tájékoztatás alapján, a TÁMOP 2.1.2 Idegen nyelvi és informatikai kompetenciák fejlesztése című projekt keretén belül meghirdetett képzéseink közül 2013.  július 31-én, szerdán 18:00 órától válik majd láthatóvá a www.tudasodajovod.hu oldalon az alábbi képzésünk, melyet a projektiroda jóváhagyott. Ettől az időponttól lehet majd a tanfolyamokra jelentkezni!

ECDL Startra épülő +3 modul (Adatbázis-kezelés, Prezentáció és Webkezdő modulok)

Képzés időpontja: 2013. 09. 09. - 2013.10.30. (2013.11.11.)

Oktatási napok: Hétfő és Szerda 15.00 - 19.15 (5x45 perc)

Teendőd a jelentkezéshez:
  • A www.tudasodajovod.hu oldalon megadott regisztrációs felhasználóneveddel és jelszavaddal jelentkezz be!
  • Kattints a Képzéskereső fülre! Itt találhatod majd az iskolánk által meghirdetett tanfolyamokat a fenti időponttól. Az adott tanfolyamoknál látható, hogy mennyi a max. létszám és mennyien jelentkeztek a képzésre. Ha még van hely, gyorsan csapj le rá –a Jelentkezem gombra kattintva - és válaszd a számodra megfelelő csoportot! Ha időközben betelt volna a csoport, mire jelentkezni tudsz, ne keseredj el, mert várakozólistára is tudsz kerülni és ha valaki a szerződéskötés előtt visszalép, akkor automatikusan a várakozó listáról kerülnek be az emberek a csoportba.
  • Amennyiben volt még hely és bekerültél az első jelentkezők közt a tanfolyamra, felvesszük veled telefonon a kapcsolatot, hogy megbeszéljük, melyik nap kell bejönnöd személyesen iskolákba.
Ekkor fogjuk:
  • ellenőrizni, hogy a számodra megfelelő csoportot választottad-e, kérlek hozd magaddal az ECDL Start Jogosítványod, vagy egyéb más bizonyítványod, ami alapján felmentést tudok majd adni az IKT alapok, ECDL Operációs rendszerek, ECDL Szövegszerkesztés és ECDL Internet és kommunikáció moduluk elvégzése alól vagy szánj arra időt, hogy kitöltöd az előzetes tudásszintfelmérő tesztünket!   
  • személyes adataidat ellenőrizni az okmányaidban és a www.tudasodajovod.hu oldalon megadottak alapján. A megbeszélt időpontban magaddal kell hoznod: személyigazolvány, lakcímkártya, adóigazolvány
  • elkérni Tőled az általad fizetendő önrészt is ,  mely amennyiben hátrányos helyzetű településen élsz: 2%,  minden más személynek 5%, de ezt a www.tudasodajovod.hu oldalon láthattad is, hogy mennyit kell majd befizetned.
  • megkötni a Támogatási szerződést (mintát itt találod: http://www.tudasodajovod.hu/documents/10179/40456/09_Tamogatasi_szerzodes_MINTA.pdf/7dea25bb-3742-411f-9f6c-ce6cf9928f39)
  • megkötni a Felnőttképzési szerződést is (mintát itt találod: http://www.tudasodajovod.hu/documents/10179/40456/Feln%C5%91ttk%C3%A9z%C3%A9si+szerz%C5%91d%C3%A9s+%282013.01.04%29/365af4b8-0632-4263-be8c-ac9da7564444)
A fenti szerződésmintákat kérjük, hogy olvasd el előre, hogy az adminisztráció minél kevesebb időt vegyen igénybe!

A tanfolyamok megjelentetése a tudasodajovod.hu oldal háttér-informatikai rendszerében  intézményünktől függetlenül történik, időpontját a TÁMOP Projektiroda határozza meg. Mi azon információk alapján tudjuk tájékoztatni az érdeklődőinket, amit a projektirodától a megjelenést megelőző napon, vagy a megjelenés napján kapunk.

Bízunk benne, hogy Te is megtalálod a számodra megfelelő tanfolyamot és hamarosan Te is megkezdheted a tanulást iskolánkban a TÁMOP 2.1.2. projekten keresztül!

Ahogy bővül a jóváhagyott képzéseink száma, ismételten küldünk tájékoztató üzenetet számodra!
Ezt a tájékoztatást 2013.07.31-én küldtem a regisztráltaknak!

Kedves  Jelentkező! 

A Projektirodától kapott tájékoztatás alapján, a TÁMOP 2.1.2 Idegen nyelvi és informatikai kompetenciák fejlesztése című projekt keretén belül meghirdetett képzéseink közül 2013. június 30-án, vasránap reggel 8:00 órától válnak majd láthatóvá a www.tudasodajovod.hu oldalon azok a képzések, melyeket a projektiroda jóváhagyott. Ettől az időponttól lehet a tanfolyamokra jelentkezni! 

 

Teendőd a jelentkezéshez:

 

  • A www.tudasodajovod.hu oldalon megadott regisztrációs felhasználóneveddel és jelszavaddal jelentkezz be!
  • Kattints a Képzéskereső fülre! Itt találhatod majd az iskolánk által meghirdetett tanfolyamokat a fenti időponttól. Az adott tanfolyamoknál látható, hogy mennyi a max. létszám és mennyien jelentkeztek a képzésre. Ha még van hely, gyorsan csapj le rá –a Jelentkezem gombra kattintva - és válaszd a számodra megfelelő csoportot! Ha időközben betelt volna a csoport, mire jelentkezni tudsz, ne keseredj el, mert várakozólistára is tudsz kerülni és ha valaki a szerződéskötés előtt visszalép, akkor automatikusan a várakozó listáról kerülnek be az emberek a csoportba.

Amennyiben volt még hely és bekerültél az első jelentkezők közt a tanfolyamra, felvesszük veled telefonon a kapcsolatot, hogy megbeszéljük, melyik nap kell bejönnöd személyesen iskolákba.

Ekkor fogjuk:

  •  ellenőrizni, hogy a számodra megfelelő csoportot választottad-e 

 

 

  • személyes adataidat ellenőrizni az okmányaidban és a www.tudasodajovod.hu oldalon megadottak alapján. A megbeszélt időpontban magaddal kell hoznod: személyigazolvány, lakcímkártya, adóigazolvány

  • közölni veled az általad fizetendő önrész mértékét , mely amennyiben hátrányos helyzetű településen élsz: 2%,  minden más személynek 5% az önrész . Ha a jóváhagyott képzés díja meghaladja a 90.000,-Ft-ot, akkor még kérlek számolj ezek különbözetével is. Ezt az összeget kérjük, hozd magaddal!

A fenti szerződésmintákat kérjük, hogy olvasd el előre, hogy az adminisztráció minél kevesebb időt vegyen igénybe! 

A tanfolyamok megjelentetése a tudasodajovod.hu oldal háttér-informatikai rendszerében  intézményünktől függetlenül történik, időpontját a TÁMOP Projektiroda határozza meg. Mi azon információk alapján tudjuk tájékoztatni az érdeklődőinket, amit a projektirodától a megjelenést megelőző napon, vagy a megjelenés napján kapunk.

Bízunk benne, hogy Te is megtalálod a számodra megfelelő tanfolyamot és hamarosan Te is megkezdheted a tanulást iskolánkban a TÁMOP 2.1.2. projekten keresztül!

Ahogy bővül a jóváhagyott képzéseink száma, ismételten küldünk tájékoztató üzenetet számodra!
Ezt a tájékoztatást 2013.06.29-én küldtem a regisztráltaknak!

Kedves Jelentkező!

  

Ígéretemhez híven szeretnélek tájékoztatni arról, hogy milyen teendőd lesznek miután láthatóvá válik a projektiroda által jóváhagyott képzési kínálatunk?

  • Jelentkezz a számodra megfelelő tanfolyamra! (A jóváhagyásra váró tanfolyamainkat a honlapunkon találod meg!)
  • Fontos tudnod, hogy a megengedett hiányzás (max. 20 %) mértékének túllépése miatti szerződésfelmondás esetén a képzésben résztvevő köteles a képzési díj időarányos részét a képzőnek megtéríteni (ez tanfolyamtól függően 925,-Ft - 1000,-Ft/óra).
  • Ha az általad választott tanfolyam létszáma betelt, nem kell aggódnod, mert képzéseink több ütemben kerülnek meghirdetésre, hiszen ez a program 2014. augusztusáig tart.
  •  A tanfolyamra jelentkezőnek személyesen kell megjelennie iskolánkban (előzetesen egyeztetett időpontban) az okmányaival (személyi igazolvány, lakcímkártya, adóigazolvány). A személyes adatok ellenőrzését követően kerülhetnek az iskola által jóváhagyásra a jelentkezések az önrész befizetésével, a támogatási- és felnőttképzési szerződések megkötésével. Kérlek, tudd a belépési neved és jelszavad is, mert ha valamilyen adatot hibásnak ítélünk meg, akkor azt módosítani kell, amire biztosítunk itt lehetőséget.
  • Önrész befizetése: A programban azok a felnőttek kaphatnak támogatást, akik vállalják, hogy a képzés(ek) költségeinek támogatott összegét (azaz összesen maximum 90.000,- forintot), önrésszel egészítik ki. Ez a költség a jogszabályban meghatározott hátrányos helyzetű településen állandó lakóhellyel, ill. tartózkodási hellyel rendelkező személy esetében minimum 2%, minden más esetben minimum 5%, melyet a képző intézménynél kell befizetnie a képzés megkezdéséig. A befizetett önrész mértéke lehet nagyobb a kötelező 2 % illetve 5%-nál, ha a tanfolyam óraszáma miatt magasabb a képzés összköltsége!
  • A képzettnek a Projektirodával Támogatási szerződést kell kötnie, amelyhez szorosan hozzátartozik az Általános Szerződési Feltételek elnevezésű dokumentum, majd a képzővel - a felnőttképzési törvény előírásai alapján - Felnőttképzési szerződést kell kötnie. A szerződésmintákat itt tekintheted meg: http://tudasodajovod.hu/web/guest/letoltheto-dokumentumok

Amint képzési kínálatunk láthatóvá válik a www.tudasodajovod.hu oldalon, küldünk neked ismételten tájékoztatást e-mailben! Annyit tudok előzetesen mondani, hogy nekünk minden hónap 20‑áig kell feltöltenünk a következő időszakban indítandó tanfolyamainkat. Ezekből válogat a projektiroda és mindig hó végén döntenek arról, hogy mely képzéseket hagyják jóvá és mikortól láthatják majd a jelentkezők. Ezért kérlek, hogy hó végén/hó elején sűrűn nézegesd az emiledet, hogy kapsz-e tőlem levelet, ill. a www.tudasodajovod.hu oldalt!

 

Köszönöm a türelmed és remélem minél előbb a tanulóink között köszönthetlek!

Ezt a tájékoztatást 2013.06.07-én küldtem a regisztráltaknak!

Kedves Jelentkező!

 

Honlapunkon történő előzetes regisztrációddal fejezted ki azon szándékodat, mely szerint az Albasoft Training Kft. képzései közül szeretnél választani, és a TÁMOP 2.1.2 Idegen nyelvi és informatikai kompetenciák fejlesztése című projekt keretében informatikát tanulni. Ez okból szeretnélek tájékoztatni a projekt jelenlegi állásáról.

 

Örömmel értesítelek, hogy a „Digitális készségek mindenkinek – az alapoktól az ECDL‑ig” elnevezésű programokra vonatkozóan aláírtuk a szerződést a TÁMOP projektirodával!

 

 

Legkorábban 2013. július 20-ától kezdődően tudunk tanfolyamot indítani.

 

Addig is összeállítottam egy kis segítséget, hogy ki-ki el tudja dönteni, hogy milyen jellegű tanfolyamra szeretne jönni.

 

IKT alapok 0-1, 30 óra

Ezt a képzést a teljesen kezdőknek ajánlom.

A modul célja, hogy a résztvevők megismerkedjenek a számítógép használatához szükséges legalapvetőbb tudnivalókkal, elsajátítsák az elektronikus levelezőrendszerek használatát, a biztonságos internetes böngészés és információkeresés alapvető technikáit; valamint alapismeretekre tegyenek szert az e-ügyintézés, elektronikus szolgáltatások témakörében.

 

Magyarul, ezt a képzést azoknak ajánljuk, akik nem a munkahelyükön foglalkoznának a számítástechnikával, hanem otthon a saját szórakoztatásukra szeretnének megismerkedni az Internet nyújtotta lehetőségekkel, akár a távolabb élő családtagokkal kapcsolatot tartani, vagy játszani, rejtvényt fejteni stb..

 

 

ECDL Start tanfolyam

Ezt a képzést azoknak ajánlom, akiknek már van némi számítógépes tudása, amit természetesen előzetes tudásszint-méréssel fogunk ellenőrizni és ennek eredménye alapján fogunk javasolni mi is képzést. De kérem, hogy ne ijedjen meg senki a tudásszint méréstől!

1. változat

-          ECDL Operációs rendszerek:             20 óra

-          ECDL Szövegszerkesztés:                  30 óra

-          ECDL Internet és kommunikáció:     10 óra

-          ECDL Táblázatkezelés:                      36 óra

         Összesen:                               96 óra

 

2. változat

-          IKT 0-1:                                           30 óra

-          ECDL Operációs rendszerek:            20 óra

-          ECDL Szövegszerkesztés:                 30 óra

-          ECDL Táblázatkezelés:                      36 óra

         Összesen:                              116 óra

 

3. változat

-          IKT 0-1:                                           30 óra

-          ECDL Operációs rendszerek:            20 óra

-          ECDL Szövegszerkesztés:                 30 óra

-          ECDL PowerPoint:                           20 óra

         Összesen:                              100 óra

 

A támogatás keretén belül 90 órát tudsz igénybe venni, a fennmaradó órák számával pedig az önrész összege fog emelkedni. (1. változat esetében 6.000,-Ft-tal, 2. változat esetében 16.000,-Ft-tal, a 3. változat esetében 10.000,-Ft-tal.)

Ezeken a képzésen tanultak elsajátításával lehetősége lesz a résztvevőnek a nemzetközi ECDL Start bizonyítvány megszerzésére is, melyet külön vizsgadíj ellenében nálunk megszerezhet. Ennek költsége: vizsgakártya díja: 6.000,-Ft + modulonként 4.000,-Ft a vizsgadíj, de ha valaki egy összegben fizeti ki a 4 db vizsga díját, akkor modulonként 3.000,-Ft a vizsgadíj (tehát 22.000,-Ft helyett 18.000,-Ft lesz a vizsga díja!).

 

Magyarul, ezeket a képzéseket azoknak ajánljuk, akik a munkahelyükön kell használni a fent felsorolt programokat és ha már komolyan tanulnak valamit akkor a nemzetközi bizonyítványt megszerzését is célul tűzik ki maguk elé!

 

Természetesen azokra is próbálunk gondolni, akik már rendelkeznek a 4 modulos Start bizonyítvánnyal és szeretnék azt kiegészíteni a következő modulokkal, vagy esetleg elmaradtak egy-egy vizsgával, amihez fel kellene frissíteni a tudásukat.

 

Választható kiegészítő modulok:

 

ECDL Adatbázis-kezelés: 32 óra

ECDL Prezentáció: 20 óra

ECDL IKT alapismeretek: 8 óra

ECDL Webkezdő: 20 óra

 

Kérem, továbbra is figyelje mindenki a levelezőrendszerét, mert hamarosan újra jelentkezek majd olyan információkkal, hogy mi lesz a teendő akkor, ha láthatóvá válnak a képzéseink!

 

Köszönöm a figyelmet!
Ezt a tájékoztatást 2013.06.07-én küldtem a regisztráltaknak!

Kedves Jelentkező!

 

 

Honlapunkon történő előzetes regisztrációddal fejezted ki azon szándékodat, mely szerint az Albasoft Training Kft. képzései közül szeretnél választani, és a TÁMOP 2.1.2 Idegen nyelvi és informatikai kompetenciák fejlesztése című projekt keretében informatikát tanulni. Ez okból szeretnélek tájékoztatni a projekt jelenlegi állásáról.

 

Örömmel értesítelek, hogy a „Digitális készségek mindenkinek – az alapoktól az ECDL‑ig” elnevezésű programunkat a TÁMOP projektiroda ma elfogadta.

Most már csak a szerződéskötésre kell várnunk. Ha ez is megtörténik, akkor kell iskolánknak képzési tervet küldenie a TÁMOP projektirodának, első körben június hónapra (I. félév), majd a július – augusztus – szeptember hónapokra.

Intézményünk képzéseire attól az időponttól lehet jelentkezni, amikor azok a projektiroda által jóváhagyásra kerültek. Ahogy megtudtuk, hogy melyik képzésünket hagyták jóvá, és mikortól válnak láthatóvá a tanfolyamaink a www.tudasodajovod.hu oldalon, küldünk neked emailben egy tájékoztató levelet.

 

Addig még egy kis türelmet kérnék!

Ezt a tájékoztatást 2013.05.09-én küldtem a regisztráltaknak!

Kedves Jelentkező!

 

Honlapunkon történő előzetes regisztrációddal fejezted ki a szándékodat, mely szerint az Albasoft képzései közül szeretnél választani, és a TÁMOP 2.1.2 Idegen nyelvi és informatikai kompetenciák fejlesztése című projekt keretében informatikát tanulni. Ez okból szeretnélek tájékoztatni a projekt jelenlegi állásáról.

 

Ezen program keretein belül csak akkreditált képzési programmal lehetett a képzőknek indulni. A mi programunkat visszautasították, mivel kötelezően vizsgával zárul, sőt azoknak a képzőknek, akik informatikát szeretnének oktatni ezen pályázat keretein belül vállalniuk kellett, egy alapszintű informatikai, ún. IKT 0-1 képzést is tartanak. Mivel, mi még nem rendelkezünk ilyen képzési programmal, így „Digitális készségek mindenkinek – az alapoktól az ECDL-ig” néven akkreditáltatjuk a képzési programot. Ennek átfutási ideje sajnos több hónap, így még egy kis türelmet kérnék, mire majd a mi képzéseink is fel fognak kerülni a www.tudasodajovod.hu

oldalra.

 

Ez a képzési program összesen 11 modulból áll, és 250 órás, melynek az első, 30 órás modulja lefedi az előírt IKT 0-1 képzési program elemeit. A további modulok megegyeznek az ECDL követelményeivel, annyi különbséggel, hogy a program végén a résztvevők tanúsítványt kapnak azok teljesítéséről. Tehát a modulok sikeres teljesítéséhez az ECDL vizsgák letétele nem kötelező, csak ajánlott! Amennyiben úgy döntesz majd, hogy vizsgázol (hiszen a vizsgakövetelményekkel tisztában leszel már), akkor viszont a vizsgadíjat Neked kell pluszban kifizetned, mert azt a program keretén belül nem lehet elszámolni!

 

Választható modulok: IKT alapismeretek, Operációs rendszerek, Szövegszerkesztés, Táblázatkezelés, Adatbázis-kezelés, Prezentáció, Internet és kommunikáció és a Webkezdő.

 

Amint sikerült az akkreditációnk akkor újra tájékoztatni foglak a program állásáról. Addig még egy kis türelmet kérnék!

 

Ezt a tájékoztatást 2013.02.20-án küldtem a regisztráltaknak!